Az első két mérkőzésből egyet nyertek meg a junior fiúk

A Monor ellen nem sikerült nyerni, a Százhalombattát magabiztosan verte a csapat.

Gödöllői SK  –  Monor   81 : 97   (19:25, 32:18, 13:32, 17:22)

Pontszerzők:  Major Botond 43/9,  Pásztor György 19,  Berezvai Márton 13,  Bakán Bertalan 4,  Koczkás Péter 3,  Dániel Márk,  Lukács Botond,  Kosztolányi Imre,  Molnár Dávid,  Nagy Norbert,  Plachy Máté.

Boti triplájával kezdődött a mérkőzés, amire 13 ponttal válaszoltak a vendégek. Másfél év alatt először kellett keményen beszélni a csapattal… A következő hét percben észhez tértek a fiúk és főleg centerből szerzett kosarakkal sikerült felzárkózniuk. A második negyedben egészen másképp kosárlabdázott a csapat és Boti vezérletével sikerült átvenni a vezetést. A védekezés nagyot javult, a dobott 32 pont pedig önmagáért beszél. Szünet után a pálya középső harmadában szerzett  labdákból sajnos könnyű kosarakat dobtak a vendégek. Így lett a +8-ból -11… már nem először. Pedig csak oda kellett volna figyelni és nem kapkodni a passzoknál. Az utolsó negyedre elfogyott az erő. Az öt perc alatt szerzett három pontra tízzel válaszolt a monori együttes. Ezzel el is döntötte a találkozó sorsát.

Boti ismét hozta szokásos formáját: 43 pont, 10 lepattanó, 2 blokkolt dobás. Gyuri és Marci ponterősen kosárlabdázott, a többiektől viszont nem jöttek a pontok. A sok eladott labdán újra elment egy mérkőzés. Így nehéz meccset nyerni, főleg egy jó ellenféllel szemben.

.

Gödöllői SK  –  Százhalombatta   103 : 58   (19:16, 37:9, 27:16, 20:17)

Pontszerzők:  Major Botond 44/3,  Berezvai Márton 19/3,  Pásztor György 15,  Plachy Máté 11/3,  Koczkás Péter 6,  Bakán Bertalan 4,  Nagy Norbert 3,  Dániel Márk,  Molnár Dávid.

A regionális bajnokságban ősszel gyenge teljesítménnyel (hiányzókkal) elveszített mérkőzésért vissza kellett vágni. Az első negyedben még érződött, hogy előző este meccset játszott a csapat. A védekezés váltás után Marci levette a pályáról az ellenfél legjobbját (csak 3 pontot szerzett). Emellett óriásit javult a fiúk védekezése, támadásban pedig a szezon második legjobb negyedét produkálta a csapat. Fordulás után mindenki lehetőséget kapott a játékra. A támadójáték továbbra is rendben volt, a védekezés viszont nem volt olyan feszes. A sütis kosarat ezúttal Gyuri szerezte.

A három nagyszerűen kosárlabdázó pontgyáros mellé Máté is felzárkózott, aki ismét jól védekezett. Norbi 10 lepattanóval segítette a csapatot, Berci és Peti szintén ügyesen játszott. Az 50 megszerzett pattanóért és a csak 9 eladott labdáért szintén meg kell dicsérni a fiúkat.

Posted under: Előzmények