Egy vereség és egy győzelem a mérleg

Az első helyen álló Szentendre jobban játszott, a Keresztúri ellen ismét nyertek a junior fiúk, de …

Gödöllői SK  –  Szentendre   62 : 80   (5:30, 26:18, 13:14, 18:18)

Pontszerzők:  Major Botond 25/9,  Pásztor György 13,  Molnár Bálint 11/3,  Plachy Máté 6,  Kosztolányi Imre 3/3,  Koczkás Péter 2,  Bakán Bertalan,  Dániel Márk,  Molnár Dávid,  Nagy Norbert.

Az első negyedben csak fent volt a pályán a csapat. Az 5:30-as eredmény nagyon gyenge teljesítményt takar. A fiúk részéről a második negyedben kezdődött el a mérkőzés … Ebben a negyedben pontosak voltak a dobások és sokkal hatékonyabb lett a védekezés. A második félidőben kiegyenlített volt a játék. A Gödöllőnek nem sikerült csökkenteni a hátrányát, a vendégek pedig nem erőltették meg magukat. Az értékelhetetlen első negyed eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A meccsen csak három játékos volt veszélyes a szentendrei gyűrűre. Ez pedig messze nem volt elég a listavezető ellen. A többiek keveset vállalkoztak és a védekezésben sem tudtak segíteni a csapatnak.   

.

Gödöllői SK  –  Keresztúri   85 : 77   (22:13, 29:24, 20:13, 14:27)

Pontszerzők:  Major Botond 39,  Pásztor György 19,  Molnár Bálint 15/9,  Koczkás Péter 8,  Kosztolányi Imre 2,  Nagy Norbert 2,  Kéri Bálint,  Molnár Bálint.

Három nap múlva lehetett javítani a Keresztúri ellen. Más volt a hozzáállás, más volt a támadó játék, igaz az ellenfél is más játékerőt képviselt. Az első félidőben gyorsan és eredményesen kosárlabdáztak a fiúk, bár a védekezésük még nem volt az igazi. A folytatásban sikerült tovább növelni az előnyt egészen a 35. percig. Aztán többen is úgy gondolták, hogy elég lesz támadni, már nem kell védekezni. Ennek meglett az “eredménye”… A húsz pont feletti előny nagy részét leadták és a jó játékot sikerült tönkre tenni (már nem először).

A mérkőzésen Boti ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott: 39 pont, 16 lepattanó, 6 gólpassz és 6 kiharcolt fault. Gyuri szintén jól és hasznosan kosárlabdázott: 19 pont, 11 lepattanó, 8 szerzett labda. Bálint 15 ponttal és jó játékkal, Peti 8 ponttal, 10 lepattanóval és 4 szerzett labdával segítette a csapatot. A többiek bizonyíthattak volna …

Posted under: Előzmények