Ezüstérmet nyertek a serdülő lányok!

A Pest megyei döntő végeredménye: 1. Dunakeszi, 2. Gödöllő, 3. Nagykőrös.

.

Gödöllői SK  –  Dunakeszi   48 : 71   (18:22, 10:10, 10:20, 5:19)

Pontszerzők:  Fellegi Luca 20,  Géczi Hanna 8/3,  Varga Panna 6,  Béres Enikő 4,  Orosz Gréta 4,  Som Renáta 4,  Szabó Emese 2,  Kelemen Lara,  Oláh Puskás Réka,  Petrik Boglárka,  Tátrai Annabell

Az első öt percben Nina és Gréti dobta a kosarakat, amire a vendégek centere válaszolt. Már tíz ponttal vezetett a Dunakeszi, amikor Nina és Reni nyolc pontjával sikerült felzárkózni. A 13. percben 24:24-re állt a meccs. Ezután hosszú ideig nem esett kosár. A Gödöllő pontatlanul célzott, a Dunakeszi kihagyta a büntetőket. Szünet után csak a Hanna – Nina páros tudott kosarat dobni, míg az ellenfél legjobbja sorozatban betalált (összesen 40 pontot szerzett). Az utolsó negyedben semmi sem sikerült, így a vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Ezen a meccsen NIna kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Hanna és Panna 14 pontot szerzett. Sajnos a többiektől ezúttal kevés kosár érkezett. A sok eladott labda és a kevés lepattanó megszerzése döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Az első három negyedben ügyesen kosárlabdáztak a lányok, a negyedik negyed már gyengébbre sikerült.

.

Gödöllői SK  –  Nagykőrös   59 : 54   16:15, 12:10, 15:15, 16:14)

Pontszerzők:  Fellegi Luca 16,  Géczi Hanna 12,  Varga Panna 11,  Som Renáta 10,  Orosz Gréta 8,  Szabó Emese 4,  Béres Enikő 2,  Oláh Puskás Réka 2,  Kelemen Lara,  Petrik Boglárka,  Tátrai Annabell.

A lányoknak ezen a találkozón kellett megszereznie a nagyon várt ezüstérmet. Az elején mindkét csapat idegesen játszott. A negyedik percben még csak 6:6 állt az eredményjelzőn. Szerencsére Reni elkapta a fonalat és ő dobta a pontok felét. A következő negyedben Panna játszotta a főszerepet. Szinte mindent bedobott, 10 pontot tett be a közösbe a 12-ből! A második félidőben továbbra is nagyon kiélezett volt a mérkőzés. Szerencsére a Nina – Hanna páros gyakran megtalálta a gyűrűhöz vezető utat. Ennek ellenére döntetlenre hozta a két csapat a harmadik negyedet. Az utolsó negyed nagy izgalmakat hozott. A védekezéssel akadtak gondok, de a megszerzett labdákból sikerült könnyű kosarakat szerezni. Ha szoros találkozón is, de sikerült nyerni. Szép volt lányok!

A mérkőzésen a Nina – Hanna – Reni – Panna négyes nyújtotta a legjobb teljesítményt. A többiek is nagyon hajtottak, de kicsit pontatlanul kosárlabdáztak. A csapat mindössze 2 gólpasszt adott, Enikő a harmadik negyedben kipontozódott és a 20 eladott labda is hozzájárult az izgalmak fokozásához. Persze minden jó, ha jó a vége…

.

A Pest megyei és az országos bajnokságban szerepeltek névsora

.

B. Lattner Nona  –  Béres Enikő  –  Fellegi Luca  –  Ferenc Emese 

Géczi Hanna  –  Kelemen Lara  –  Májer Emese  –  Monori Eszter

Oláh Puskás Réka  –  Orosz Gréta  –  Óvári Kerti Zsófia  –  Pesei Gréta

Petrik Boglárka  –  Som Renáta  –  Szabó Emese  –  Tátrai Annabell

Varga Panna  –  edző: Szabó Tamás

.

A közös képen Pest megye két legjobb csapata.

Posted under: Előzmények