Juniorok: a várt két győzelem helyett csak egy

Idegenben sikerült elveszíteni a mecset, otthon ismét legyőzték az Esztergomot.

.

Gödöllői SK  –  Szigetszentmiklós   70 : 75   (13:15, 29:11, 18:29, 10:20)

Pontszerzők:  Major Botond 38,  Berezvai Márton 14/6,  Pásztor György 12,  Molnár Dávid 2,  Nagy Norbert 2,  Plachy Máté 2,  Kosztolányi Imre.

A kényelmesen lejátszott első negyed végén két ponttal vezetett a hazai csapat. Ezután elkezdtek kosárlabdázni a fiúk és nagy különbséggel nyerték meg a következő tíz percet. A szünet után a puha védekezésnek meglett az eredménye, felzárkózott a Szigethalom. Az utolsó negyedben sajnos nem volt csapat a pályán, mindenki egyedül akarta megnyerni a mérkőzést. A fegyelmezetlenségek miatt sikerült elveszíteni a mérkőzést…

A meccsen Boti ismét hozta magát: 38 pont, 11 lepattanó. Marci és Gyuri 26 pontot dobott ugyan, de ehhez 33 kísérlet kellett… A többiek kevés labdát kaptak, így alig tudtak kosarat szerezni. A kosárlabda továbbra is csapatjáték!

.

Gödöllői SK  –  Esztergom   91 : 83   (18:23, 19:13, 25:11, 29:33)

Pontszerzők:  Major Botond 49/9,  Pásztor György 19,  Plachy Máté 14,  Berezvai Márton 9,  Dániel Márk,  Kéri Bálint,  Koczkás Péter,  Molnár Dávid,  Nagy Norbert.

Jobban kezdte a meccset a vendég csapat, csak a második negyed végén sikerült átvenni a vezetést. A szünetben elhangzottak után végre tudásuknak megfelelően kosárlabdáztak a fiúk. Az utolsó negyedben mindenki lehetőséget kapott, de ez a védekezés rovására ment.

Ezen a meccsen Boti kiemelkedő teljesítményt nyújtott: 49 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz. Gyuri és Máté eredményesen fejezte be a támadásokat, jól játszottak. Marci 10 labdát szerzett védekezésben. A csapat csak 9 labdát adott el a mérkőzésen, mezőnyből pedig 66 %-kal dobtak, ami remek teljesítmény. Így kellett volna játszani az előző meccsen is.

Posted under: Előzmények