Négy között a junior fiúk!

A 13. győzelemmel bejutottak a fiúk a megye legjobb négy csapata közé.

Gödöllői SK  –  Szekszárd   89 : 79   (16:16, 32:19, 25:21, 16:23)

Pontszerzők:  Major Botond 36/6,  Pásztor György 22,  Molnár Bálint 19/15,  Plachy Máté 12,  Bakán Bertalan,  Berezvai Márton,  Kéri Bálint,  Koczkás Péter,  Molnár Dávid.

A csapat visszavágásra készült az őszi fordulóban (6 játékos) elszenvedett vereségért.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, Mindkét együttes pontosan célzott és jól védekezett. A folytatásban Bálint triplája után Boti gyorsan beszórt 9 pontot. Ekkor még szoros volt az állás, de a Boti – Gyuri – Bálint hármas gondoskodott arról, hogy a félidőben már 13 ponttal vezessen a Gödöllő. A harmadik negyed ismét szoros lett. Szerencsére sikerült tovább növelni az előnyt (73:56). A következő három percben Boti szerzett hét pontot, majd kipontozódott… Ez alaposan megzavarta a csapatot és 80:60-as állás után megállt a támadójáték, illetve szétesett a csapat védekezése. Az eredmény egy 13:0-ás szekszárdi futás. Érthetetlen eladok labdák, rossz vállalások követték egymást és újra szoros lett a mérkőzés. Az utolsó három percben Gyuri (7) és Máté (2) pontjával sikerült megnyerni a mérkőzést.

Ezen a meccsen a Boti – Gyuri – Bálint – Máté négyes kiválóan kosárlabdázott. Ők szerezték az összes kosarat, leszedtek 42 lepattanót és nagyot játszottak. Kellett volna egy ötödik pontszerző is, de ez most nem jött össze.

A négyes döntő résztvevői: Bikák, Gödöllő, Monor, Szentendre.

Posted under: Előzmények