Négy mérkőzés > négy győzelem!

A serdülő lányok szombaton nyertek a BEAC/B és a BKG ellen, majd vasárnap megverték a Kaszások és a Nagykőrös csapatát.

Gödöllői SK  –  BEAC/B    78 : 55   (22:16, 11:17, 25:5, 20:17)

Pontszerzők:  Fellegi Luca 19,  Géczi Hanna 19/3,  Orosz Gréta 9,  Varga Panna 9,  Som Renáta 8,  Kelemen Lara 7, Oláh Puskás Réka 5/3, Petrik Boglárka 2,  Májer Emese,  Óvári Kerti Zsófia,  Pesei Gréta,  Szabó Emese.

Az első hat perc nagyon jól sikerült (14:4), aztán felzárkóztak a vendégek. A folytatásban a pontatlan védekezés miatt szorossá vált a mérkőzés. A szünet után sokkal jobban figyeltek a lányok és repesztettek egy 15:4-es hat percet. A harmadik negyedben a nagyszerű védekezés és a gyors támadások eredménye az lett, hogy 20 ponttal meglépett a Gödöllő. A befejező rész szoros lett (kihagyott büntetők, eladott labdák), de ennek ellenére sikerült megszerezni az újabb győzelmet a regionális bajnokságban.

Ezen a meccsen a két pontgyáros teljesítménye mellett ki kell emelni a 41 szerzett labdát (Gréti 10), a 32 lepattanó begyűjtését (Réka 6, Emese 6), valamint a 9 blokkolt dobást is. Réka bedobta első tripláját.

.

Gödöllői SK  –  Szigetszentmiklós   54 : 46   (22:8, 6:16, 11:10, 15:12)

Pontszerzők:  Fellegi Luca 19,  Géczi Hanna 14,  Orosz Gréta 9,  Petrik Boglárka 6,  Som Renáta 5,  Varga Panna 4,  Oláh Puskás Réka 2,  Kelemen Lara,  Monori Eszter,  Szabó Emese.

A találkozó első negyedében kiválóan védekeztek a lányok és csak két kosarat kaptak nyolc perc alatt. A folytatásban sajnos megállt a tudomány, sok volt a hiba, így négy pontra felzárkóztak a vendégek. A harmadik negyed kevés kosarat hozott. Mindkét együttes pontatlanul kosárlabdázott. Az utolsó negyed első három percében semmi sem sikerült és az ellenfél átvette a vezetést (42:44). Ezután viszont megrázta magát a csapat és egy 12:2-es rohammal megfordította a meccset. Szoros volt…

A mérkőzésen Nina (19 pont, 9 szerzett labda) és Hanna (14 pont 7 lepattanó, 6 szerzett labda) nyújtotta a legjobb teljesítményt. Gréti 9 ponttal, 3 gólpasszal és 3 lopott labdával járult hozzá a győzelemhez. A többiek hullámzó teljesítményt nyújtottak.

 

Gödöllői SK  –  Óbudai Kaszások   68 : 54   (20:8, 8:18, 25:16, 15:12)

Pontszerzők:  Fellefi Luca 28,  Géczi Hanna 15,  Orosz Gréta 9,  Kelemen Lara 8,  Varga Panna 5,  Petrik Boglárka 2,  Oláh Puskás Réka 1,  Som Renáta 1,  Monori Ester,  Óvári Kerti Zsófia,  Szabó Emese,  Tátrai Annabell. 

A vasárnapi első mérkőzésen ismét jól kezdtek a lányok, aztán megint nem sikerült a második negyed. A sok pontatlan passz miatt alaposan megnehezítette magának a mérkőzést a csapat. A szünetben kicsit helyre kellett tenni a dolgokat. Szerencsére mindenki megértette, hogy mit kell másképp csinálni. A második félidőben összekapták magukat a lányok és megérdemelt győzelmet arattak.

Ezen a meccsen Nina óriásit játszott: 28 pont, 12 szerzett labda és 8 kierőszakolt hiba. Hanna a pontjaival és a pontos büntetőzéssel járult hozzá a győzelemhez. A Gréti – Lara – Panna hármas 22 pontot tett be a közösbe. A többieknek volt már jobb mérkőzése.

.

Gödöllői SK  –  Nagykőrös   65 : 60   (21:13, 24:19, 8:8, 12:20)

Pontszerzők:  Géczi Hanna 14,  Som Renáta 14,  Fellegi Luca 11,  Szabó Emese 9/3,  Varga Panna 6,  Orosz Gréta 4,  Oláh Puskás Réka 2,  Petrik Boglárka 2,  Monori Eszter,  Óvári Kerti Zsófia,  Tátrai Annabell.

A második meccs előtt Hanna rosszul lett, kérdéses volt, hogy pályára tud-e lépni. A mérkőzés elején Emese bevágta első tripláját, aztán a Reni – Nina páros elkezdte szórni a kosarakat. A remek kezdést ezúttal remek folytatás követte. Hanna életre kelt és 12 pontot dobott ebben a tíz percben. Rajta kívül Gréti – Panna és Bogi is eredményes volt. A félidei 13 pontos vezetés megnyugtatónak tűnt. A következő negyedben sokat hibáztak a csapatok, finoman szólva sem volt kosáreső…  Az utolsó negyedben Nina és Réka is kipontozódott. Nőtt a feszültség és a kőrösi lányok egyre eredményesebben kosárlabdázta. Szerencsére nem sikerült fordítaniuk, bár ez is benne volt a meccsben.

A találkozón Reni nyújtotta a legjobb teljesítményt: 14 pont, 6 szerzett labda és jó védekezés. Nina 11 ponttal és 11 lopott labdával járult hozzá a győzelemhez. Hanna mezőnyből csak egy dobást rontott és ilyen állapotban is nagyot küzdött. Ezen a meccsen mindenki óriásit hajtott, tudták, hogy kell a győzelem a négyes döntőhöz. Szép volt lányok!

Posted under: Előzmények